0771-14 30 30

Cykelresor


Cykelresor i behagligt tempo

Våra resor på två hjul går i angenämt takt, så att du kan insupa den lokala atmosfären och hinner njuta av omgivningarna

Det är inga flås- och konditionstest på elitnivå, men för att uppskatta cyklingen bör du vara cykelvan och ha en viss grundkondition. Då vi har vår svensktalande färdledare och en engelsktalande lokalguide, så blir det oftast att vi delar nämligen upp oss i två grupper som cyklar i olika tempo.
På överenskomna platser samlas ni sedan för vätskepaus, picknicklunch eller en stunds guidning på någon sevärd plats.


En vanlig cykeldag Då vi har vår svensktalande färdledare och en engelsktalande lokalguide, så blir det oftast att ni delar ni nämligen upp er i två grupper som cyklar i olika tempo. På överenskomna platser samlas ni sedan för vätskepaus, picknicklunch eller en stunds guidning på någon sevärd plats. De flesta dagar kan du räkna med att vara tillbaka på hotellet under eftermiddagen, i god tid för dusch och en stunds vila före middag. Dagsetapperna ligger normalt på 30-70 km om dagen, både i kuperad och lite plattare terräng. Tid ges till pauser för att även få en glimt av sevärdheter längs vägen och för att njuta av lokala specialiteter som mat och vin.

Utrustning

För cykling rekommenderar vi gymnastikskor. Ta även med en varm tröja och regnställ (alternativt regnponcho för cyklingen). Utöver detta rekommenderar vi vattenflaska, solglasögon och solkräm och sittunderlag. En liten ryggsäck är också bra att ha med.

Resekalender

  • November 2017

  • Januari 2018