0771-14 30 30

Cykelresor


Cykelresor i behagligt tempo

Våra resor på två hjul går i angenämt takt, så att du kan insupa den lokala atmosfären och hinner njuta av omgivningarna

Bekvämt boende, smakfulla måltider och cykling i ett angenämt tempo gör våra cykelresor till en aktiv semester som får dig att må bra länge. Du gör dagsturer i en inspirerande miljö och bor mestadels på samma bekväma hotell, noga utvalda för sin personliga service och atmosfär. Cyklingen är förstås i fokus på våra cykelresor, men tanken är att vi ska hinna uppleva både natur och kultur.

Cyklingen är av lätt- eller medelkaraktär och går mestadels på plattare underlag, men för att uppskatta cyklingen bör du vara cykelvan och ha en viss grundkondition. Längden varierar men är vanligtvis runt 35 kilometer per dag. Tack vare att vi oftast har både en svensktalande färdledare och en engelsktalande lokalguide så delar vi ofta upp oss i två grupper som cyklar i olika tempo. Läs mer om våra cykelturer.


En vanlig cykeldag Då vi har vår svensktalande färdledare och en engelsktalande lokalguide, så blir det oftast att ni delar ni nämligen upp er i två grupper som cyklar i olika tempo. På överenskomna platser samlas ni sedan för vätskepaus, picknicklunch eller en stunds guidning på någon sevärd plats. De flesta dagar kan du räkna med att vara tillbaka på hotellet under eftermiddagen, i god tid för dusch och en stunds vila före middag. Dagsetapperna ligger normalt på 30-70 km om dagen, både i kuperad och lite plattare terräng. Tid ges till pauser för att även få en glimt av sevärdheter längs vägen och för att njuta av lokala specialiteter som mat och vin.

Utrustning

För cykling rekommenderar vi gymnastikskor. Ta även med en varm tröja och regnställ (alternativt regnponcho för cyklingen). Utöver detta rekommenderar vi vattenflaska, solglasögon och solkräm och sittunderlag. En liten ryggsäck är också bra att ha med.

Resekalender

  • Januari 2018

  • Februari 2018

  • April 2019

  • September 2019