0771-14 30 30

Vandringsresor


Dagsvandringar med bekvämt boende

Vi är en av Sveriges största arrangörer av vandringsresor.

Vi har 20-årig erfarenhet av att arrangera vandringsresor och har hittat ett koncept som uppskattas. Det kan det stora antalet återkommande resenärer bekräfta. Vi gör dagsvandringar och bor mestadels på samma hotell under hela veckan. Hotellen vi valt är av hög kvalitet. Vi sätter stor vikt vid ett bra kök samt personlig service och atmosfär. Detta för att uppnå kombinationen vackra naturupplevelser och bekvämt boende.

Våra resmål är i huvudsak i Europa med destinationer både i bergsområden som Alperna och Pyrenéerna eller utmed havet såsom Amalfikusten, Mallorca, och Kroatien för att nämna några av de vackra platser vi besöker. De resmål vi har utanför Europa är Utah & Colorado i USA samt de höga Atlasbergen i Marocko. Nedan ser du alla vandringsresor vi erbjuder, en del är även singelresor och weekendresor.

Visa karta

Vandring – för vem?

Vandring i bergen ställer naturligtvis krav på konditionen. Man kan förbättra sin kondition inför avresa med bland annat längre vandringar i brant terräng, men våra vandringar kräver ändå en bra grundkondition. Vid vandring uppför är det speciellt hjärta och lungor som får jobba och nedför är det knäna som blir belastade. Allt detta är viktigt att tänka på när du funderar på att bege dig ut på vandring, både för din egen skull och för andras.
Även för de lättare vandringarna krävs att man är fullt frisk och inte lider av hjärtbesvär, onda knän eller liknande. Vi vill dock påpeka att våra vandringar passar de flesta. Det handlar inte om att jaga höjdmetrar utan om att få uppleva naturen på ett aktivt sätt, med eller utan vandringsvana. Vi erbjuder varje dag oftast två olika alternativ för vandring, men beroende på destination kan det ibland vara helt olika vandringar, ibland olika långa partier av samma led, och i vissa fall samma sträcka men med olika tempo. Vilket resmål eller vilken vandring du än väljer, är vi säkra på att du får en fantastisk naturupplevelse. Har du frågor, kontakta oss gärna.

Ytterligare information

 

 

Resekalender

  • November 2017

  • Januari 2018