0771-14 30 30

Vandringsresor


Dagsvandringar med bekvämt boende

Vi är en av Sveriges största arrangörer av vandringsresor.

Som en av Sveriges största arrangörer av vandringsresor vet vi vad som är en lagom lång dagsetapp, var de godaste middagarna serveras och var den finaste utsiktsplatsen göms. Det kan det stora antalet återkommande resenärer bekräfta. Med oss gör du dagsvandringar och bor mestadels på samma bekväma hotell hela veckan, noga utvalda för sin personliga service och atmosfär. Med kängor på fötterna och en lätt dagstursäck med vattenflaska, snacks, kamera och regnkläder är oftast det enda du behöver bära. Du går till dukat bord varje kväll och blir samtidigt delaktig i en skönt otvungen gemenskap bland likasinnade.

Våra resmål är i huvudsak i Europa med destinationer både i bergsområden som Alperna och Pyrenéerna eller utmed havet såsom Amalfikusten, Mallorca, och Kroatien för att nämna några av de vackra platser vi besöker. De resmål vi har utanför Europa är Utah & Colorado i USA samt de höga Atlasbergen i Marocko. Nedan ser du alla vandringsresor vi erbjuder, en del är även singelresor och weekendresor. Läs även gärna om våra Lätt & Lagom vandringar, vandring i lite lugnare takt.

Visa karta

Vandring – för vem?

Vandring i bergen ställer naturligtvis krav på konditionen. Man kan förbättra sin kondition inför avresa med bland annat längre vandringar i brant terräng, men våra vandringar kräver ändå en bra grundkondition. Vid vandring uppför är det speciellt hjärta och lungor som får jobba och nedför är det knäna som blir belastade. Allt detta är viktigt att tänka på när du funderar på att bege dig ut på vandring, både för din egen skull och för andras.
Även för de lättare vandringarna krävs att man är fullt frisk och inte lider av hjärtbesvär, onda knän eller liknande. Vi vill dock påpeka att våra vandringar passar de flesta. Det handlar inte om att jaga höjdmetrar utan om att få uppleva naturen på ett aktivt sätt, med eller utan vandringsvana. Vi erbjuder varje dag oftast två olika alternativ för vandring, men beroende på destination kan det ibland vara helt olika vandringar, ibland olika långa partier av samma led, och i vissa fall samma sträcka men med olika tempo. Vilket resmål eller vilken vandring du än väljer, är vi säkra på att du får en fantastisk naturupplevelse. Har du frågor, kontakta oss gärna.

Ytterligare information

 

 

Resekalender

  • Januari 2018

  • Februari 2018

  • April 2019

  • September 2019