0771-14 30 30

Amalfikusten

Vandringsresor med doft av
hav och citron

Introduktion

Amalfikusten i sydvästra Italien, mellan Sorrento och Salerno, betraktas av många som Italiens vackraste kustremsa. I detta dramatiska landskap av azurblått hav, branta sluttningar och klippor, ligger en rad sevärda platser. Under vår vecka hinner vi besöka ställen som Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri. Konstnärer och livsnjutare har återvänt hit i sekler och den dramatiska kusten erbjuder den aktive både naturskön och spektakulär vandring. Citronträd kantar ofta vägarna och hela Sorrentohalvön har en rik flora med olika orkidéarter och örter.

Vi bor på fyrstjärniga Hotel Riviera med vacker utsikt över Vesuvius och med promenadavstånd från trevliga centrum av Sorrento. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt. Man kan lätt förstå att denna magiska plats är med på Unescos världsarvslista. Denna vandringsvecka kombinerar kultur med natur på ett utmärkt sätt. Det bästa av två världar!

(Läs senaste blogginlägget om maten på denna resa, klicka här >> )

 

Boende

Hotell Riviera

Hotel Riviera är ett fyrstjärnigt hotell med ett spektakulärt läge precis vid den dramatiska kustlinjen strax utanför centrum av den charmiga staden Sorrento. Från hotellets terrass har man en storslagen panoramautsikt över Neapelbukten och Vesuvius. Vid den vackra poolen finner man förutom parasoll och solstolar, en bar och en utomhusrestaurang. Hotellet ståtar dessutom med en egen badbrygga. De flesta av de klassiskt inredda rummen har balkong (tillägg för havsutsikt).
Sorrento är en mycket trevlig och livlig medelhavsstad som länge varit en omtyckt semesterort. I stadens gamla kvarter, i de trånga gränderna, finner man trivsamma små restauranger, barer och caféer. Vill man “shoppa loss” erbjuder staden en hel del affärer. Från Hotel Riviera är det bara 15 minuters promenad till Piazza Tasso i Sorrentos centrum.

 

Program

Om vandringarna

Kännetecknande för detta resmål är havsnära vandringar med fantastiska vyer över Amalfikusten, Neapelbukten och Capri. Men det är i första hand en vandringsresa, även om flera kulturella inslag ingår. Vandringarna passar de flesta, men grundkondition krävs dock. Även om man som mest har en höjdskillnad på 400 höjdmeter, så kan vissa partier upplevas lite jobbigare då terrängen är kuperad och lite brant, ibland med inslag av trappor. Observera att den lättare nivån är en variant av nedanstående vandringar då det för det mesta inte finns en helt egen vandring för den lättare nivån. Hela gruppen startar tillsammans, men sedan går man oftast i olika tempon och lite olika sträckor. Klimatet på våren är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt.

Se vidare: 
Generell information om våra vandringsresor >>
Allmänna utrustningslistan >>

Preliminärt dagsprogram (de olika datumen kan ordningen variera)

Dag 1 Ankomst Rom, transfer till hotell Sorrento (3-4 timmar utan paus och trafikberoende). (ingen middag)

Dag 2 Sirenuse Trail Med buss åker vi upp till Colli di Fontanelle där vandringen startar med en stigning på 100 höjdmeter. Leden går mestadels på lättgångna stigar och mindre vägar och vi passerar flera oliv- och citrusodlingar innan vi går igenom en vacker pinjeskog. Så småningom kommer vi fram till den lilla staden Sant Agata där vi tar en kaffepaus. Vi fortsätter vår vandring och går genom flera små byar och kommer snart att följa leden som går på terrasser högt ovanför Amalfikusten med en fantastisk utsikt. Vi kan se kuststräckan hela vägen mellan Punta Campanella och Praiano. Efter en kort paus går vi brant uppåt 135 höjdmeter till en höjd där vi kan se både Salerno- och Neapelbukten samt stora delar av Sorrentohalvön. Vi njuter en stund av den enastående utsikten innan vi följer stigen ner tillbaka till byn Fontanelle där vår goda lunch väntar på en lokal restaurang. Svårighetsgrad: Lätt. Vandringstid: cirka 4 timmar. Höjdvariation: Stigning: 100 + 135 meter. Utför 150 meter. Högsta punkt: 524 möh.

Dag 3 Punta Campanella Den här turen för oss ut till Sorrentohalvöns västligaste spets Punta Campanella, den yttersta punkten på Sorrento halvön. Kusten kallas också La Costa Divina, den “gudomliga kusten”. för den är både vild och vacker. Vi kommer dit genom en vandring där vi passerar små citrus- och olivodlingar. Från Punta Campanella går vi längs en slingrande stig med en stigning på 430 m. upp till Monte San Constanzo. där vi möter en betagande utsikt. Väster ut ser vi Capri och åt öster har vi Amalfikusten i blickfånget. Efter att avnjutit de fantastiska vyerna går vi ner till byn Termini där vi tar oss fram till en vackert belägen restaurang. Här intar vi en fantastisk lunch med traktens lokala rätter på bordet.  Vi avslutar denna dag med en kort vandring genom små idylliska byar. Svårighetsgrad: Medelsvår  Vandringstid: cirka 5½ timme Höjdvariation: Stigning 430 meter, utför 200 meter. Högsta punkt: Monte S. Constanzo 486 möh.  

Dag 4 Capri Man bör inte åka hem utan att ha sett ön Capris mytomspunna skönhet och intagande natur. Vi tar oss dit med båt och njuter av den svalkande båtresan under det att vi beundrar Amalfikusten från havssidan.  Denna kalkstensö är ganska liten men erbjuder ett milt klimat och dramatisk natur.Förutom en svindlande vacker vandring från Monte Solaro, där vi har en hänförande utsikt över ön, så finns det möjlighet att besöka läkaren och författaren Axel Munthes sommarresidens Villa San Michele. Residenset ligger på en klippa med vid havsutsikt i Anacapri och väl värt ett besök. Svårighetsgrad: Lätt.  Vandringstid cirka 5 timmar.  Höjdvariation: Stigning: 320 meter, utför 280 meter. Högsta punkt: Monte Solaro 587 möh.

Dag 5 Vilodag Vandringsfri dag på egen hand (ingen middag ingår)

Dag 6 Gudarnas vandringsstig “Sentiero degli Dei” Denna vandring är en av veckans höjdpunkter. På vår vandring längs gudarnas vandringsstig är det inte svårt att hänföras av den gudomliga utsikten och denna vandring är en av höjdpunkterna under veckan. Vi startar i Bomerano och vandrar längs slingrande stigar 500 meter över havet, samtidigt som vi beundrar den dramatiska kustlinjen med den frodiga medelhavsvegetationen och det intensivt blå havet. Vandringen avslutas med de branta trapporna ned mot konstnärsstaden Positano, vars pastellmålade hus klänger längs bergssluttningarna ned mot det glittrande havet. Här levde man förr av fiske och citronodling, men numera är byn ett exklusivt tillhåll för turister. Svårighetsgrad: Medelsvår.  Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning 40 meter, utför 633 möh.

Dag 7 Vesuvius och Pompeji Vår tur startar i nationalparken som omgärdar den kända vulkanen Vesuvius och vi fortsätter vår vandring upp på kratern, på lite mer steniga stigar under det att vår vulkanguide berättar om Vesuvius historia. På eftermiddagen får vi sedan en rundvandring med guide i Pompeji, där vi får inblick i hur människor levde innan det förödande utbrottet 79 e Kr. Vesuvius Svårighetsgrad: Medelsvår.  Vandringstid: cirka 2½ timme. Höjdvariation: Stigning 281 meter, utför 330 meter. Högsta punkt: Vesuvius topp 1.281 möh.

Dag 8 Tidig avresa från Sorrento

 

Flyg

DatumFlygUtresaHemresa
2018
fre 6/4 - fre 13/4Arlanda - Rom Fiumicino13:05 - 16:1516:20 - 19:30
fre 13/4 - fre 20/4Arlanda - Rom Fiumicino13:05 - 16:1516:20 - 19:30
fre 20/4 - fre 27/4Arlanda - Rom Fiumicino13:05 - 16:1516:20 - 19:30
fre 28/9 - fre 5/10Arlanda - Rom Fiumicino13:05 - 16:1516:20 - 19:30
fre 5/10 - fre 12/10Arlanda - Rom Fiumicino13:05 - 16:1516:20 - 19:30

Flygbolag: Norwegian

(Uppdaterat 2017-12-05)

Transfer i restid från Rom flygplats till hotellet ca 3,5 – 4 timmar. Tillkommer stopp för rast.

Avresa från andra orter på förfrågan och mot  tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresa efter huvudgruppens avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från Sorrento.

Resfakta

8 dagar
Pris: Från 16 975 kr

Ingår; 

 • Flyg Arlanda-Rom tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Två luncher på lokala restauranger
 • Fri tillgång till hotellets pool och strand
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde till Pompeji och Vesuvius
 • Båttur till Capri
 • En vandringskarta per bokning
 • Transporter till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt:

 • Enkelrumstillägg 2 750 kronor
 • Tillägg Side seaview 1 000 kronor/person. OBS! Begränsat antal av dessa rum som bokas på förfrågan.
 • Front seaview 1750 kronor/person. OBS! Begränsat antal av dessa rum som bokas på förfrågan.
 • Eventuell dricks tillkommer
AvresaPrisKommentar
6 April 2018 16 975 kr Boka
13 April 2018 16 975 kr Boka
20 April 2018 16 975 kr Boka
28 September 2018 16 975 kr(fullbokad)
5 Oktober 2018 16 975 kr Boka

Liknande resor

Amalfikusten

Havsnära vandring längs "Italiens vackraste kustremsa". Vandring och besök på Capri, Vesuvius och Pompeji.

Andalusien

Upplev Spaniens essens under en vandringsvecka bland södra Spaniens vita byar - med Ronda och Granada

Andorra

Inklämt ­mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla landet ­Andorra.

Andorra Singelresa

Detta lite okända land erbjuder fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap.

Baskien

Vandring i gröna Spanien där Pilgrimsleden "Camino de Santiago", möter berg och hav.

Camino de Santiago

Vandra den klassiska pilgrimsleden - med WI Resors hög standard på boende och mat

Cinque Terre

Dessa fem små pittoreska byar med den dramatiska kusten är en favorit bland vandrare från hela världen.

Cinque Terre Weekend

Vackra Ligurienkusten med sina "Fem små byar" inbjuder till fina vandringar.

Cornwall

Kustvandringar i ett dramatiskt landskap

Cortina D’Ampezzo

En vandringsresa till Cortina. Upplev vandringar i Alpernas mest spektakulära landskap.

Costa Brava

En vandringsresa i Spaniens nordöstra hörn, med vacker natur och en vild kust.

Costa Brava Singelresa

En vandringsresa i Spaniens nordöstra hörn, med vackra berg och en vild kust.

Costa Brava Weekend Singelresa

En långhelg med härliga och kulturrika vandringar nära Medelhavet.

Dolomiterna Val Gardena

Val Gardenadalen tillhör ett av de allra mest natur­sköna vandrings-områdena i Alperna.

Dolomiterna Val Gardena Singelresa

Val Gardenadalen tillhör ett av de allra mest natur­sköna vandrings-områdena i Alperna.

Elba

Fantastisk vandring med vackra vyer på denna kuperade ö utanför Toscanas kust.

Galtür

Vandra i Österrikes vackra Tyrolen med Svd accent. Vi bor längst upp i Paznaundalen, i charmiga byn Galtür.

Gardasjön – Lago di Garda

Bergskedjan Monte Baldo tronar upp sig över Gardasjön, Italiens största sjö.

Gran Canaria

Tack vare ett rikt nät av vandringsleder kommer vi nära den magnifika naturen.

Gran Canaria Singelresa

Ett perfekt ställe för en vandringsresa med flertalet vandringsleder.

Ischgl

Vår klassiska ”må bra-resa” med vackra vandringar, det eleganta hotellet och den trivsamma alpbyn.

Ischgl singelresa

Området erbjuder allt från idyllisk lättvandring till krävande långturer.

Kaprun – Zell Am See

Glittrande sjöar, snövita glaciärer och blomstrande alpängar. Österrikes natur från sin vackraste sida.

Kitzbühel

En härlig vandringsresa i Österrikiska Kitzbühel. Boende på 4-stjärnigt hotell med spa.

Kitzbühel Singelresa

En härlig singel vandringsresa i Österrikiska Kitzbühel. Boende på 4-stjärnigt hotell med spa.

Kreta

Solsäkra Kreta har varit en favorit för sol & bad turister i många år men är också en fantastisk plats för vandring.

Kroatien Dalmatien

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet och Biokovomassivet.

Kroatien Dalmatien Singelresa

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet.

Kroatien Dalmatien Weekend

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet.

Kroatien Istriens öar

Med eget skepp tar vi oss runt i Kroatiska skärgården och vandrar varje dag på olika öar.

La Gomera

Tack vare ett rikt nät av vandringsleder kommer vi nära den magnifika naturen.

Lech

Lech, "Europas vackraste by". Här får man fantastiska natur-upplevelser med typisk alpflora.

Lech Singelresa

Lech, "Europas vackraste by". Här får man fantastiska natur-upplevelser med typisk alpflora.

Madeira

Man kan välja mellan lite mer dramatiska vandringar högre upp i bergen eller s.k. levadavandringar.

Madonna di Campiglio

På denna vandringsresa upplever vi Dolomiternas höga toppar & klassiska blommande alpängar i Adamello.

Madonna di Campiglio Singelresa

Singelresa till gränslandet Dolomiterna och klassiska Alperna

Mallorca

Upplev Mallorcas stora utbud av varierad vandring i dramatisk och vacker natur.

Mallorca Singelresa

Upplev Mallorcas stora utbud av varierad vandring i dramatisk och vacker natur.

Mallorca Weekend

En långhelg med härliga vandringar nära havet och i bergen. Förstklassigt boende i Sóller.

Marocko

Vi tar oss långt in i Imlildalen och kommer till berberbyn Imlil. 1 800 meter över havet ligger vårt boende.

Piemonte

Vandringsresa i Italiens vackra vinlandskap med lättare vandringsturer.

Piemonte weekend

Vandringsresa i Italiens vackra vinlandskap med lättare vandringsturer.

San Remo Weekend

Upplev Blomsterrivieran och naturen med de små medeltida byarna runt San Remo.

Sicilien

Sicilien imponerar med härligt klimat, dramatisk historia och orörd natur, perfekt för vandring!

Tatrabergen

Vandringsresa till Slovakiens oupptäckta friluftspärla.

Tatrabergen Singelresa

Vandringsresa till Slovakiens oupptäckta friluftspärla.

Toscana Weekend

Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi.

Umbrien

Vandring i Italiens gröna hjärta med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin.

Umbrien Singelresa

Singel vandringsresa till Italiens gröna hjärta med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin.

Umbrien Weekend

Vandring i Italiens gröna hjärta med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin.

Utah & Colorado

Utahs och Colorados natur och mäktiga canyons erbjuder vandringar man aldrig glömmer.

Val d’Isère

I franska alperna, nära gränsen till Italien, ligger den vackra och populära skidorten Val d’Isere.