0771-14 30 30

Kitzbühel

Vandringsresa i klassisk alport

Introduktion

Med sina 2500 km markerade vandringsleder är Kitzbüheler Alpen det största vandringsområdet i Tyrolen och i mångas tycke det vackraste. Här finns allt från de lättaste turerna till mycket avancerade turer. Med kabinbanor tar man sig enkelt upp på några närliggande toppar och får då uppleva en fantastisk utsikt över alplandskapet. Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen “Sound of Music”. Oftast stannar vi på någon bergshütte för lunch. Denna östra del av Tyrolen har något lägre berg än den västra delen. Vi bor i byn på cirka 840 meters höjd på fyrstjärniga superior Hotel Kaiserhof. Här har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter.  (Se bilden ovan)

Kitzbüheler Alpen är ett sammankopplat vandringsområde som innefattar flera byar, varav Kitzbühel är den mest kända och vår utgångspunkt under veckan. Byn är väldigt charmig med sina gamla hus, många kafféer och små butiker. Många kommer till Kitzbühel bara över dagen för att uppleva denna charmiga atmosfär.

Vi har också en singel vandringsresa hit med avresa 17 juli, läs mer här…

Och en el-cykelresa, läs mer här …

Boende

Vi bor på Hotel Kaiserhof, som är ett fyrstjärnigt Superior-hotell, bara 5 minuters promenad från gågatan i centrum. Här välkomnas vi av en mycket hög boendestandard men ändå småskalig och familjär atmosfär. Efter en vandringsdag är det trevligt att njuta av utsikten över byn från hotellets terrass. Därefter ett besök i spa-avdelningen och kanske en massage före vi serveras en välsmakande femrätters middag.

Hotel Kaiserhof har varit i familjen Hofers ägo i åtta generationer och hela tiden har gästfrihet varit dess signum. Husettvartursprungligen en privat villa och på grund av sitt utmärkta läge blev det snart ett litet bed and breakfast, kallat “Montana”. År 2005 gjordes en större utbyggnad med fler rum, spa-avdelning och trevliga allmänna ytor. Familjen Hofer – äger också det traditionella Hotel KAISERHOF i Wien.

Alla rum håller hög standard. För att garanterat få balkong måste man uppgradera till Dubbelrum deluxe, 500 kr/pers.

Program

Här har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-7 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand. Är det minst 16 personer med på resan erbjuder vi dag två alternativa vandringar, en lite enklare och en lite mer utmanande, och du kan välja från dag till dag vilken tur du vill gå med.

Se vidare: 

– Generell information om våra vandringsresor >>
– Allmänna utrustningslistan >>

Några smakprov på vandringar

Pengelstein
Direkt utanför hotellet går den kända Hahnenkamm-kabinen, vilken vi börjar med för att ta oss till dagens vandring. När vi väl kommit upp på berget så fortsätter leden på en bred bergskam i sydvästlig riktning och vi får uppleva fantastiska vyer både åt öster och väster. Vårt mål är Pengelsteinrestaurangen där vi stannar för lunch. På en klar dag ser vi härifrån Österrikes högsta berg, Grossglockner. Efter lunchen rundar vi Pengelsteinsjön och njuter av en vacker panoramavy, innan vi vandrar tillbaka för att ta samma kabinbana ner till Kitzbühel. Denna vandring tar exkl lunchstopp ca 4 timmar och är en enkel vandring med en höjdskillnad på 320 meter upp och ner.

Gaisberg
Vi tar lokaltåget till grannbyn Kirchberg och härifrån tar vi en stolslift tar vi oss upp på berget Gaisberg som ligger direkt väster om byn Kirchberg. Vår vandring börjar på 1264 möh och de första 2 km gör vi hela dagens stigning på ca 500 meter. Till att börja med går vi genom en gles barrskog och allt eftersom vi stiger övergår landskapet till en härlig alpäng och vi möts igen av mäktiga vyer åt öster. Vårt mål för dagen är Kobinger Hütte där vi kan inta en härlig lunch. Efter lunchen fortsätter vandringen och så småningom kommer vi tillbaka till samma stolslift som tar oss tillbaka ner till byn. Denna vandring är av enklare karaktär, tar ca 4 ½ timma exkl lunchstopp. Höjdskillnaden är ca 500 meter. Det finns också en enklare variant där vi också kommer till Kobinger Hütte med bara 250 höjdmeter.

Topptur – Spießnägel
Vi tar oss med buss till granndalen och efter 20 minuter är vi i byn Aschau, där dagens vandring börjar. Vi följer bäcken Oberen Grund uppströms och tar snart av på serpentinvägar upp genom en barrskog. Vi kommer ut ur skogen och upp på en platå där landskapet övergår till en härlig alpäng. Här ser vi alprosor och många andra alpina blommor och växter. Nu är det bara en liten bit kvar upp till toppen som sedvanligt är utsmyckat med ett stort kors. Här tar vi vår medhavda matsäck och njuter av utsikten innan vi vandrar ner igen på andra sidan berget för att slutligen komma tillbaka till byn Aschau där vi började. Denna vandring är lite mer avancerad. Längden är ca 16 km och upp och ner är det ca 860 höjdmeter.

Kitzbüheler horn
Vi tar kabinbanan från byn upp ca 1000 meter till Kitzbüheler horn. Här får vi på en gång en fantastisk utsikt norröver och det magnifika Wilder Kaiser-massivet. Efter att alla fått tid att fotografera så tar vi oss nedan genom blomsterbeklädda sluttningar. Här har man inrett in botanisk trädgård (Alpen Blumengarten) med alpina blommor och växter från hela världen. Vi tar sikte på en hütte som heter Alpenhaus där vi kan ta lunch. Härifrån har vi två alternativ. Det lite enklare innbär att vi går vidare nedför genom vackra ängar för att slutligen komma till kanbinanans mittstation, varifrån vi kan ta oss ner till Kitzbühel igen.

Den lite längre turen innebär att vi går från Alpenhaus mot Bichlalmlift. Vandringen går genom ett vackert öppet landskap ovanför trädgränsen och många vackra vyer.

Vandring utmed Hahnenkamm Streif
Världens kanske mest kända störtloppstävling går här varje vinter. Nu har man anlagt en fin vandringsväg utmed själva störtloppsbanan med information, skyltar och videoskärmar som beskriver själva tävlingsbanan och dess moment. Nu får du på egen hand uppleva den klassiska “Mausfalle”, “Steilhang” och “Hausbergkante” som du kanske har fascinerats av framför TVn. Denna vandring är lite tuffare med ca 800 höjdmeter.

Flyg

Avreseort: Arlanda
Ankomstort: München
Flygtid: ca 2 tim 10 min
Flyg: Norwegian

Utresa tisdag           Hemresa tisdag 
10.30-12.40                  13.10-15.20

 

(Uppdaterat 2017-10-08)

Flyg från Kastrup eller Landvetter  vid förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från Kitzbühel.

Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 2,5 timmar exklusive rast.

Resfakta

8 dagar
Pris: Från 14 390 kr

Ingår:

• Flyg Arlanda–München tur och retur
• Transfer flygplats–hotell tur och retur
• Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
• Frukostbuffé
• Femrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
• Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
• Fem dagar guidade vandringar
• En vandringskarta per bokning
• Kitzbüheler Alpen Sommer Card – för linbanor och bussar i hela området
• Svensk färdledning
• Flygskatter

Övrigt:
• Dubbelrum deluxe (balkong): 500 kronor
• Enkelrumstillägg: 1500 kronor
• Eventuell dricks tillkommer

 

AvresaPrisKommentar
3 Juli 2018 14 390 kr Boka
10 Juli 2018 14 390 kr Boka
24 Juli 2018 14 390 kr Boka
4 September 2018 14 390 kr Boka
11 September 2018 14 390 kr Boka

Liknande resor

Amalfikusten

Havsnära vandring längs "Italiens vackraste kustremsa". Vandring och besök på Capri, Vesuvius och Pompeji.

Andalusien

Upplev Spaniens essens under en vandringsvecka bland södra Spaniens vita byar - med Ronda och Granada

Andorra

Inklämt ­mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla landet ­Andorra.

Andorra Singelresa

Detta lite okända land erbjuder fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap.

Baskien

Vandring i gröna Spanien där Pilgrimsleden "Camino de Santiago", möter berg och hav.

Cinque Terre

Dessa fem små pittoreska byar med den dramatiska kusten är en favorit bland vandrare från hela världen.

Cinque Terre Weekend

Vackra Ligurienkusten med sina "Fem små byar" inbjuder till fina vandringar.

Cornwall

Kustvandringar i ett dramatiskt landskap

Cortina D’Ampezzo

En vandringsresa till Cortina. Upplev vandringar i Alpernas mest spektakulära landskap.

Costa Brava

En vandringsresa i Spaniens nordöstra hörn, med vacker natur och en vild kust.

Costa Brava Singelresa

En vandringsresa i Spaniens nordöstra hörn, med vackra berg och en vild kust.

Costa Brava Weekend Singelresa

En långhelg med härliga och kulturrika vandringar nära Medelhavet.

Dolomiterna Val Gardena

Val Gardenadalen tillhör ett av de allra mest natur­sköna vandrings-områdena i Alperna.

Dolomiterna Val Gardena Singelresa

Val Gardenadalen tillhör ett av de allra mest natur­sköna vandrings-områdena i Alperna.

Elba

Fantastisk vandring med vackra vyer på denna kuperade ö utanför Toscanas kust.

Gardasjön – Lago di Garda

Bergskedjan Monte Baldo tronar upp sig över Gardasjön, Italiens största sjö.

Gran Canaria

Tack vare ett rikt nät av vandringsleder kommer vi nära den magnifika naturen.

Gran Canaria Singelresa

Ett perfekt ställe för en vandringsresa med flertalet vandringsleder.

Ischgl

Vår klassiska ”må bra-resa” med vackra vandringar, det eleganta hotellet och den trivsamma alpbyn.

Ischgl singelresa

Området erbjuder allt från idyllisk lättvandring till krävande långturer.

Kaprun – Zell Am See

Glittrande sjöar, snövita glaciärer och blomstrande alpängar. Österrikes natur från sin vackraste sida.

Kitzbühel

En härlig vandringsresa i Österrikiska Kitzbühel. Boende på 4-stjärnigt hotell med spa.

Kitzbühel Singelresa

En härlig singel vandringsresa i Österrikiska Kitzbühel. Boende på 4-stjärnigt hotell med spa.

Kreta

Solsäkra Kreta har varit en favorit för sol & bad turister i många år men är också en fantastisk plats för vandring.

Kroatien Dalmatien Singelresa

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet och Biokovomassivet.

Kroatien Weekend

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet och Biokovomassivet.

Kroatien, Dalmatien

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet och Biokovomassivet.

Kroatien, Istriens öar

Med eget skepp tar vi oss runt i Kroatiska skärgården och vandrar varje dag på olika öar.

La Gomera

Tack vare ett rikt nät av vandringsleder kommer vi nära den magnifika naturen.

Lech

Lech, "Europas vackraste by". Här får man fantastiska natur-upplevelser med typisk alpflora.

Lech Singelresa

Lech, "Europas vackraste by". Här får man fantastiska natur-upplevelser med typisk alpflora.

Madeira

Man kan välja mellan lite mer dramatiska vandringar högre upp i bergen eller s.k. levadavandringar.

Madonna di Campiglio

På denna vandringsresa upplever vi Dolomiternas höga toppar & klassiska blommande alpängar i Adamello.

Madonna di Campiglio Singelresa

Singelresa till gränslandet Dolomiterna och klassiska Alperna

Mallorca

Upplev Mallorcas stora utbud av varierad vandring i dramatisk och vacker natur.

Mallorca Singelresa

Upplev Mallorcas stora utbud av varierad vandring i dramatisk och vacker natur.

Mallorca Weekend

En långhelg med härliga vandringar nära havet och i bergen. Förstklassigt boende i Sóller.

Marocko

Vi tar oss långt in i Imlildalen och kommer till berberbyn Imlil. 1 800 meter över havet ligger vårt boende.

Piemonte

Vandringsresa i Italiens vackra vinlandskap med lättare vandringsturer.

Piemonte weekend

Vandringsresa i Italiens vackra vinlandskap med lättare vandringsturer.

Priorat med Svd accent

Vackra vandringar i ett av Spaniens hetaste vindistrikt. Vackra berg varvat med charmiga byar.

San Remo Weekend

Upplev Blomsterrivieran och naturen med de små medeltida byarna runt San Remo.

Tatrabergen

Vandringsresa till Slovakiens oupptäckta friluftspärla.

Tatrabergen Singelresa

Vandringsresa till Slovakiens oupptäckta friluftspärla.

Toscana Weekend

Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi.

Umbrien

Vandring i Italiens gröna hjärta med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin.

Umbrien Singelresa

Singel vandringsresa till Italiens gröna hjärta med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin.

Umbrien Weekend

Vandring i Italiens gröna hjärta med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin.

Utah & Colorado

Utahs och Colorados natur och mäktiga canyons erbjuder vandringar man aldrig glömmer.

Val d’Isère

I franska alperna, nära gränsen till Italien, ligger den vackra och populära skidorten Val d’Isere.