0771-14 30 30

Mallorca Weekend

Vandringsresa över en långhelg

Introduktion

Weekendvandra på Mallorca! Det är inte alla som vet att denna ö har så mycket mer att erbjuda än bara vackra stränder och ett uppskattat uteliv. Bortom de populära strandpromenaderna upptäcker du en helt storslagen och varierande natur. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet erbjuder både vackra vandringar och ett mycket rikt kulturliv. Vissa vandringar går utmed det klarblå havet och andra längre in på ön, bland berg och raviner och vi passerar charmiga små byar, där tiden tycks stått stilla.

Vi bor i byn Sóller som ligger i en dalgång i bergskedjan Tramuntana, öns ryggrad och nära den vackra nordvästra kusten. Detta är en perfekt utgångspunkt för ett stort antal varierade vandringar. Byn har en gammal och intressant historia med tydliga kopplingar till Frankrike. Bland de trånga gatorna finns flera små butiker och mitt i byn ett genuint och charmigt torg med flera serveringar. En gammal klassisk spårvagnslinje förbinder byn med den lilla fiskebyn Puerto Sóller vid kusten. Det tar 5-10 minuter ner till Puerto Sóller där det finns en fin badstrand, en uppskattad liten utflykt om tid medges.

Du kan också boka denna resa som en 8 dagars resa, läs här>>

Boende

Gran Hotel Sóller

Inbäddat mellan Tramuntanabergen och havet, lyckas detta fyrstjärniga hotell förena tidlös elegans med moderna bekvämligheter, där man lätt kan koppla av. Gran Hotel Sóller ligger ett stenkast från huvudtorget i den mysiga gamla byn Sóller. En klassisk spårvagnslinje förbinder Sóller med kusten och Puerto Sóller.

Bakom hotellets charmiga, 1800-talsfasad hittar du bland annat hotellets eget spa med bastu, jacuzzi, pool samt möjlighet att boka flera typer av behandlingar. På hotellets tak finner du en liten utomhuspool, varifrån man har en härlig vy över hustaken och de kringliggande bergen. Ägaren till hotellet har även en egen vingård och husets vin är så klart det egenproducerade och passar ypperligt till flerrättersmiddagarna som vi får njuta av.

Program

 Om vandringarna
Naturen är mycket skiftande med havsnära vandringar längs det turkosblå havet, genom apelsin och olivlundar samt vandring i mer dramatisk natur i bergen och genom charmiga små byar. Underlaget är till stor del stenigt och nivåmässigt är ingen vandring riktigt lätt. Bra grundkondition krävs även för denna lite kortare resa.

Dag 1 – Fornalutx
Det blir en tidig start från Arlanda och vi landar i Palma redan på morgonen. Transporten till Sóller och vårt hotell är bara 45 minuter, så strax efter incheckning är det dags för lunch. Denna dag hinner vi med en kortare vandring som utgår direkt från hotellet. Vi kommer att vandra i Sóllerdalen upp till en by som heter Fornalutx. Det är en trivsam liten by, där alla hus är byggda i natursten. Här finner man ett litet torg och en kyrka. Efter vandringen kan man njuta av en kaffe på något av byns små kaféer.

Dag 2 – Ärkehertigens väg
Vi börjar med en kortare busstur till den vackra byn Valldemossa. Här vandrar vi den berömda ”Ärkehertigen Ludvig Salvadors väg”. Vandringen börjar i utkanten av byn och vi vandrar först uppför genom ekskogen. Förr höll kolarna till här och man hittar fortfarande spår av kolmilor. Efter cirka en timme når vi första utsiktspunkten på 850 möh. Här har man en makalös utsikt över Mallorcas västra kust. Vi fortsätter uppåt och avlutar vandringen tillbaka i Valldemossa. Om tid finns så finns det möjlighet att strosa runt i byn och kanske besöka klostret som George Sand och Chopin gjorde berömt.

Dag 3 – Cuber
Vi börjar med en busstur upp i bergen och själva vandringen startar med en tur längs sjön Cuber som är en vattenreservoar för befolkningen i Sollérdalen och som även försörjer hela Palma. Här ser vi också Mallorcas högsta berg, Puig Major, i norr. Turen fortsätter uppför toppen L’Ófre och har vi tur med vädret kan man härifrån se nästan hela ön. Vi äter vår medhavda picknick medan vi beundrar vyerna och vandrar därefter nedför berget och ravinen ”El Barranco de Biniaraix”, en av de mest spektakulära vandringarna man kan göra längs de gamla stenstigarna i Serra de Tramuntana. Vi avslutar dagen i den mysiga byn Biniaraix innan vi far tillbaka.

Dag 4 – Puerto Sollér
Vi utgår från hotellet och tar oss uppför den ena sidan av Sóllerdalen i riktning mot havet. Vi stannar till för färskpressad apelsinjuice innan vi börjar bege oss utför med målet Puerto de Sóller, som ligger obeskrivligt vackert med en härlig sandstrand och mängder av kaféer och restauranger längs strandpromenaden. Här finns möjlighet till lunch och bad för de som önskar och vill man inte gå vägen tillbaka till Sollér kan man ta den klassiska spårvagnen som går mellan byarna. 

Dag 5 – Hemresa
Detta är hemresedagen och eftersom flyget går redan mitt på dagen så checkar vi ut efter frukost för att ta oss till flygplatsen.

Flyg

DatumFlygUtresaHemresa
fre 20/4 - tis 24/4Arlanda - Palma06:30 - 10:10*12:30 - 16:10
fre 11/5 - tis 15/5Arlanda - Palma06:30 - 10.10*12:30 - 16:30

Flygbolag:  SAS (*Norwegian)

(Uppdaterat 2017-09-28)

Avresa från Landvetter eller Kastrup på förfrågan och mot tillägg. Transfer på egen bekostnad till/från hotellet om flygtiderna inte passar busstransfer för Stockholmsflyget.

Transfer i restid från Palma till hotellet ca 45 min-1 timme.

Resfakta

5 dagar (Fre-Tis)
Pris: Från 11 950 kr

Ingår:

 • Flyg Arlanda–Palma tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i 4 nätter
 • Frukostbuffé
 • Flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets relax-avdelning
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning

Övrigt:

 • Enkelrumstillägg 1 600 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

 

AvresaPrisKommentar
20 April 2018 11 950 kr Boka
11 Maj 2018 11 950 kr Boka

Liknande resor

Cinque Terre Weekend

Vackra Ligurienkusten med sina "Fem små byar" inbjuder till fina vandringar.

Costa Brava Weekend Singelresa

En långhelg med härliga och kulturrika vandringar nära Medelhavet.

Kroatien Dalmatien Weekend

Den Dalmatiska Rivieran erbjuder vackra kustnära vandringar vid Adriatiska havet.

Mallorca Weekend

En långhelg med härliga vandringar nära havet och i bergen. Förstklassigt boende i Sóller.

Moseldalen Weekend

Under denna weekendresan kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturer med en dos av kultur och historia.

Piemonte weekend

Vandringsresa i Italiens vackra vinlandskap med lättare vandringsturer.

San Remo Weekend

Upplev Blomsterrivieran och naturen med de små medeltida byarna runt San Remo.

Toscana Weekend

Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi.